radio_2.jpg

Regionaal ochtendblok Radio 2 wordt niet geschrapt

din 15 sep 2015

De raad van bestuur van de VRT gaat akkoord met de directie over de basisprincipes van het transformatieplan. Enkele denklijnen zijn wel hertekend. Zo blijven de regionale ochtendprogramma’s van Radio 2 bestaan.

Met het herstructureringsplan wil de VRT-directie de openbare omroep tegen 2020 opnieuw financieel gezond maken. Daarbij zouden 286 jobs verdwijnen. Op een definitieve beslissing van de raad van bestuur is het nog wachten tot eind deze maand. Dan zal de Vlaamse regering ook duidelijkheid hebben verschaft over de herstructureringskosten en de dotatie.

Maar een aantal denklijnen van het transformatieplan werden intussen wel al bijgestuurd. Zo wordt het regionale ochtendprogramma ‘Start je dag’ niet geschrapt. “Dit aanbod willen we overeind houden omdat we heel goed regionaal ingebed zijn”, zegt Luc Van den Branden (CD&V), de voorzitter van de raad van bestuur op de redactie.be. In de verschillende provincies zal gezocht worden naar kleinere gebouwen voor de regionale redacties van Radio 2. Alleen Radio 2 Vlaams-Brabant mag zijn stek in het stadhuis van Leuven behouden.

De vakbonden voeren vanmorgen alvast actie tegen het transformatieplan. Zo worden de ochtendprogramma’s op de verschillende radiozenders van de VRT vervangen door muziek. Ook de ontkoppelde programma's bij Radio 2 en de regionale nieuwsuitzendingen worden geschrapt.