frituur.jpg

‘De Blokhut’ (Peizegem) wordt eerste 'privéfrituur' in regio

don 7 jan 2016

“Frituur 'De Blokhut' sluiten kan ik niet", zegt uitbater Eugene Verhaegen (61). “Maar ik word een dagje ouder en wil mijn loopbaan rekken op een rustigere manier. Dus wil ik hier een privéfrituur beginnen. Trouwe klanten krijgen dan een lidkaart."

Frituur 'De Blokhut' in het centrum van Peizegem is zoals de naam het zelf zegt: een gezellige kleine Zwitserse Alpenhut. Uitbater is al jarenlang Eugene Verhaegen (61). Hij bereidt zijn frietjes nog met dezelfde passie als zijn grootmoeder meer dan zestig jaar geleden. "Al van mijn veertien jaar bak ik frietjes", vertelt Eugene. "Ik baatte drie verschillende frituren uit  en zit zo al 47 jaar onafgebroken in het vak", aldus Eugène. Zijn oma opende trouwens in 1950 in de omgeving van Boom één van de eerste frituren in België.

Eugene werkte ook zeven dagen op op zeven  en besloot nog niet zo heel lang geleden om op maandag de deuren te sluiten. "Maar het blijft hard werken en ik word er ook niet jonger op", gaat de frituuruitbater verder. "Wie weet kan ik dit werk binnen twee jaar fysiek niet meer aan. Daarom werkte ik het idee uit van een privé-frituur. Daardoor zou ik mijn loopbaan wat kunnen rekken en kan ik voor mijn trouwe klanten blijven werken. Maar dus  niet voor 'Jan en alleman'. De vrienden zouden dan een lidkaart krijgen  en ik het wat rustiger aan doen”.  Klanten zullen dus nog jaren kunnen genieten van de satés, balletjes, sauzen en andere lekkernijen in 'De Blokhut'. Behalve tijdens de zomermaanden. "Dat is een traditie. Ik huur dan aan de Azurenkust voor heel de familie een vakantiehuis. Een beetje om te compenseren omdat ik gedurende het jaar niet veel tijd had voor mijn gezin. Dan leg ik hen dus tien dagen in de watten", besluit de sympathieke frituuruitbater.