de_lijn3.jpg

De Lijn versterkt busaanbod in Vlaams-Brabant vanaf 1 september

vrij 21 aug 2015

De Lijn Vlaams-Brabant breidt het aanbod uit op 6 buslijnen in de Rand. Onder meer op de lijnen 214, 245, 460 en 461 komen er extra ritten.  

Vanaf 1 september komen er ritten bij op volgende buslijnen:

•    Lijn 214 Brussel-Asse-Aalst
•    Lijn 245 Brussel-Wemmel-Dendermonde
•    Lijn 460 Brussel-Londerzeel-Boom
•    Lijn 461 Brussel-Willebroek-Boom

De nieuwe dienstregeling kan geraadpleegd worden op www.delijn.be. Lijn 246 (Brussel-Wemmel) verdwijnt maar reizigers kunnen lijn 245 of schoolbus 532 als alternatief gebruiken.

Bovendien komt er 1 nieuwe schoolbus bij. Lijn 543 zal rijden tussen Merchtem en Wemmel (campus). De bus vertrekt elke schooldag om 7.53 uur aan Merchtem varkensmarkt naar Wemmel, Campus. De terugrit is voorzien om 16.31 uur, op woensdag is dat om 12.10 uur. 

“Dit aangepast aanbod moet de kwaliteit van het aanbod in de Rand gevoelig verbeteren”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. “Tijdens de spits is de vraag naar openbaar vervoer soms groter dan wat we vandaag aanbieden. Dit leidt tot overvolle bussen en gaat natuurlijk ten koste van het comfort van onze klanten en de aantrekkelijkheid van ons aanbod. Als we in de toekomst onze reizigers tevreden willen houden en als we nog nieuwe mensen op onze bussen willen verwelkomen, moeten we actie ondernemen. En dat is niet altijd eenvoudig in tijden waarin De Lijn het niet gemakkelijk heeft. Door onze middelen efficiënt in te zetten, slagen we er toch in om deze verbeteringen te realiseren”, aldus Van Looy.

Een volledig overzicht van de wijzigingen die worden doorgevoerd vanaf 1 september kan je raadplegen op www.delijn.be/aanpassingen.