mannenvandemet.jpg

De Mannen van de Met grote winnaar van Carnaval Halle

din 21 maa 2023

De Mannen van de Met zijn de grote winnaar van Carnaval Halle. Ze hebben alle prijzen gewonnen die er te winnen vielen: de prijs voor de mooiste show, mooiste kostuum en beste char. Daarbovenop gingen ze ook met de publieksprijs aan de haal. De Gebeure, die de voorbije vijf edities wonnen, eindigen op de tweede plaats.

Carnaval startte zondag met een valse noot voor de Mannen van de Met. Hun praalwagen viel bij de start van de stoet in panne, waardoor ze als allerlaatste en met grote vertraging op de Grote Markt aankwamen, hun char voortgetrokken door een takelwagen. De pech werd volledig uitgewist bij de prijsuitreiking. De grootste Halse carnavalsgroep won alle prijzen. Met het thema ‘Geklungel in den Indische jungle’ pakten ze uit met een imposante praalwagen, kostuums in ware Bollywoodstijl en een oorwurm van jewelste vervolledigde de indrukwekkende show.

De tienduizenden toeschouwers kwamen ogen en oren tekort toen de Mannen van de Met door de Halse straten trokken. De Gebeure eindigden op de tweede plek, De Smosjterpotten werden derde.

Foto: Facebook De Mannen van de Met