doodrijderstraat.png

Doodrijder Merel geeft zich aan bij politie

din 3 nov 2015

De 21-jarige man uit Schaarbeek die al een week gezocht werd als verdachte van het dodelijk verkeersongeval in Vilvoorde, heeft zich gisteren aangegeven bij de lokale politie van VIMA.

De 21-jarige man uit Schaarbeek hield zich al bijna een week schuil, maar meldde zich gisterenmiddag uiteindelijk toch bij de politie van Vilvoorde-Machelen. "Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. De man wordt vandaag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Merel De Prins, een meisje van twaalf uit Eppegem, werd vorige woensdag in Vilvoorde op weg van school naar huis aangereden door een blauwe BMW. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Merel overleed de avond zelf aan haar verwondingen. Met de hulp van een getuige en camerabeelden konden de speurders de nummerplaat van de auto achterhalen. De BMW werd gelinkt aan een 21-jarige man uit Schaarbeek en zijn vader. Vorige vrijdag liet het parket van Halle-Vilvoorde weten dat het de jongeman was die aan het stuur zat bij het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Parket en politie hielden de voorbije week een klopjacht op de man. Gisterenmiddag kwam hij zich dan toch aangegeven bij de politie van Vilvoorde-Machelen.

Al 7 keer rijverbod

"Op het moment van het ongeval had de man een rijverbod. Hij was al zeven keer veroordeeld wegens rijden zonder rijbewijs of geldige documenten. De verdachte riskeert zeven jaar cel, een geldboete van 30 000 euro en een levenslang rijverbod", aldus nog Gilles Blondeau.