Gemeenten bundelen krachten met Haviland en VDAB: "Uitdagingen arbeidsmarkt samen aanpakken"

vrij 15 maa

Gemeenten bundelen krachten met Haviland en VDAB: "Uitdagingen arbeidsmarkt samen aanpakken" Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Steenokkerzeel en Zemst gaan samen met VDAB en Haviland de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aanpakken. Ze hebben daarvoor vandaag in GC De Melkerij in Zemst een samenwerkingsovereenkomst getekend. “Op die manier willen we nog meer mensen aan het werk te helpen”, klinkt het.

Vlaanderen ambieert een werkzaamheidsgraad van 80%. Ondanks de grote krapte op de arbeidsmarkt in onze regio, stijgt het aantal niet ingevulde vacatures. Die uitdagingen pakken Kampehout, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Steenokkerzeel en Zemst nu samen aan. “Met zo’n overeenkomst willen we samen met de lokale besturen meer mensen aan de slag krijgen, maar ook groepen bereiken die VDAB minder goed kent. Dergelijke doorgedreven samenwerking op lokaal niveau is cruciaal om elk talent op maat te ondersteunen in zijn of haar traject naar werk”, zegt Vlaams minister van Werk Jo Brouns.

De gemeenten zullen data en kennis over de arbeidsmarkt met elkaar delen en netwerken van partners uitbreiden. Ook is er ruimte om opportuniteiten te zoeken op vlak van mobiliteit, kinderopvang en taalbegeleiding op en via de werkvloeren. “Door de samenwerking staan we sterker. We voeren samen beleid ter ondersteuning van de sociale economie, introduceren meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terug in het arbeidscircuit en slaan tegelijk de brug naar de reguliere economie”, zegt Kathleen Goovaerts, schepen in Zemst.