Inboedel van failliete meubelzaak Vastiau-Godeau onder de hamer

vrij 8 maa

De inboedel van de failliete meubelzaak Vastiau-Godeau in Alsemberg gaat onder de hamer. “Het gaat om meer dan 1.150 loten met meubilair, slaap-, eet- en woonkamers, salons, decoratieartikels en keukenmateriaal”, klinkt het. Maandag 11 maart vindt er een kijkdag plaats voor geïnteresseerden.

Begin dit jaar legde Vastiau-Godeau de boeken neer, onder meer door het toenemende online winkelen ging het bekende meubelbedrijf failliet en moest het na meer dan 100 jaar noodgedwongen de deuren sluiten. De volledige inboedel van de zaak wordt nu online gekocht. “De veiling richt zich zowel op particuliere kopers die op zoek zijn naar unieke stukken voor hun eigen woning als inkopers die interesse hebben in hoogwaardig meubilair voor commerciële projecten en andere winkeleigenaars of professionals”, zegt het bij Annelies van den Dool van veilingsplatform Troostwijk Auctions.

Geïnteresseerde kopers kunnen terecht op de kijkdag op 11 maart tussen 9 uur en 16 uur in de winkel van Vastiau-Godeau in Beersel. Daags nadien loopt de online veiling af. “Van design- en woonmeubilair over boxsprings, jeugd- en kinderkamers tot keukenbenodigdheden en decoratie- en verlichtingsartikelen, de online veiling omvat een indrukwekkende verzameling”, zegt Van den Dool. “Daarnaast ook loten met winkelmaterieel zoals scheidingswanden, displays, reclamezuilen, winkelwagentjes en een groot assortiment handgereedschap.”