Jobbeurs op Brussels Airport: luchthavensector zoekt 400 werknemers

din 27 feb

Vandaag organiseert Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, voor de derde keer haar jobbeurs in de Skyhall op de luchthaven van Zaventem. Naast 400 luchthavenvacatures zijn er ook honderden jobs in andere sectoren in de omgeving in de aanbieding.

Aviato en Jobat slaan de handen in elkaar om deze editie van de Aviato Jobfair samen te organiseren. Werkzoekenden uit heel België kunnen niet alleen kennis maken met de werkgevers op Brussels Airport, maar ook met bedrijven van buiten de luchthaven. “De arbeidsmarkt blijft krap en het aantal nieuwe knelpuntberoepen groeit gestaag. Deze uitdaging is ook voelbaar bij de bedrijven op Brussels Airport”, zegt Isabelle Borli van Aviato. “Momenteel zijn er zo’n 400 openstaande vacatures op de luchthaven, de tweede economische groeipool van het land."

De grootschalige communicatiecampagne voor de jobbeurs, in samenwerking met partners VDAB, Actiris en Le Forem, moet leiden tot een nog grotere toestroom van bezoekers. “Vaak hebben mensen niet meteen de reflex om in de Vlaamse rand een job te zoeken, en werkgevers in de rand kijken wellicht niet automatisch naar Brussel en/of Wallonië voor nieuw personeel”, zegt Borli. “Door onze samenwerking met Jobat breiden we onze doelgroep uit met een groep latente werkzoekenden. Ons doel is om het beste talent aan te trekken.”

Op de jobbeurs kan je meer dan 60 bedrijven ontdekken. De vacatures zijn uiteenlopend, Op de luchthaven wordt er vooral gezocht naar afhandelaars, veiligheidsagenten en technische en ingenieursprofielen. “De jobbeurs biedt een unieke gelegenheid voor zowel ervaren professionals als nieuwkomers om direct in contact te komen met vooraanstaande bedrijven uit de branche”, besluit Jobat.