sdc15286.jpg

Historische poëziewandeling in Halle binnenkort mét audio

zon 13 sep 2015

'Dichter Bij Vroeger', het literaire parcours langs historische plekjes in de Halse binnenstad, wordt binnenkort een audiovisuele wandeling. De panelen krijgen immers een QR-code, waarmee je kan luisteren naar de gedichten.

Poëtische biografie van Halle

Het idee voor 'Dichter Bij Vroeger' kwam van de Halse stadsdichter Geert Vanhassel. Toen hij op zoek ging naar zijn voorgangers, botste hij op tientallen gedichten over de Zennestad. Stuk voor stuk momentopnames, belevenissen en getuigenissen van lang of minder lang geleden. Samen vormden ze een poëtische biografie van Halle. Geert vond dat hij die moest ontsluiten voor het grote publiek.

Net op dat moment plande Toerisme Halle een openluchttentoontselling met oude prentbriefkaarten in het Halse straatbeeld. een samenwerking lag dus voor de hand en die mondde uit in de historische poëziewandeling 'Dichter Bij Vroeger'. Op verschillende historische plekjes in Halle staan nu panelen met oude foto's van de plek én een bijhorend gedicht.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35306","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Panelen mét geluid

Het literair parcours krijgt binnenkort nog een extraatje. Dit weekend zijn de verschillende Halse stadsdichters begonnen met de geluidsopnames van de gedichten op de panelen. Binnenkort worden de panelen uitgerust met een QR-code en kan je dus tijdens de wandeling luisteren naar het gedicht dat op het paneel staat. Een surplus voor iedereen, maar vooral voor mensen met een visuele beperking. Ook zij kunnen de Zennestad voortaan op een unieke manier ontdekken.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35307","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]