disco.jpg

Fuiven zonder geluid in Ternat

don 20 aug 2015

Het stilste feestje. Dat zou een goede naam zijn voor de fuif die Aster François morgen organiseert in Ternat. Via hoofdtelefoons kunnen bezoekers kiezen uit drie verschillende DJ-sets. En dat terwijl het in het café rustig blijft.

 

 

 

Muziekkanaal kiezen, hoofdtelefoon op en gaan. Zo eenvoudig is het concept van Silent Disco, het feestje dat morgen georganiseerd wordt in Setup in Ternat. “Je kan zelf tussen drie kanalen switchen, wat ook betekent dat er drie verschillende stijlen op hetzelfde moment aan het spelen zijn. En je kan zelf het volume bepalen”, legt Aster François alias DJ Fred Astèr uit. Maar zit elke fuiver dan niet teveel op z’n eilandje? “Dat is niet het geval”, zegt Jellen Aeyels van Setup in Ternat, “De lichten op de hoofdtelefoons gaan een tof effect geven. Je kan zien dat die bepaalde persoon bis naar kanaal rood bijvoorbeeld aan het luisteren, en zo maken ze groepjes.”

Eén DJ zal rock draaien, de anderen r'nb en house. Aster ontdekte het concept tijdens op een Australisch strand: “Er stond een busje vlak naast het strand geparkeerd. En op het strand waren een honderdtal mensen aan het dansen op het strand en in de zee. Ik heb het ook geprobeerd en was meteen onder de indruk hoe leuk het wel is, omdat als je de hoofdtelefoon op hebt, dan vergeet je alles wat er rond jou gebeurt en dans je veel vrijer.” En voor een café in het centrum van Ternat is het natuurlijk ook handig.“Onze buren gaan nu helemaal geen last meer hebben”, besluit Jellen Aeyels.