ba_aankomsthal.jpg

Geen opschorting vluchten naar ebola-landen

woe 15 okt 2014

Brussels Airlines ontkent dat steeds meer personeel weigert te vliegen naar risicolanden waar ebola heerst.  Voorlopig worden er dan ook geen vluchten opgeschort.

Brussels Airlines vliegt vier keer per week naar drie West-Afrikaanse landen waar ebola heerst: Liberia, Guinee en Sierra Leone. “Steeds minder piloten en stewardessen zijn bereid om  mee te vliegen”, zei Thierry Vuchelen van de liberale vakbond.gisteren in het nieuws op RINGtv. Reizigers worden in de getroffen landen voor het vertrek weliswaar tweemaal gescreend.  Maar dat stelt het cabinepersoneel niet gerust. Zij zijn bang voor het scenario waarbij een reiziger pas tijdens de vlucht de symptomen zou vertonen van ebola”, aldus Vuchelen. 

Ook bij het personeel op de luchthaven groeit de vrees voor ebola. De vakbond vraagt de luchthavenautoriteiten om het personeel beter te informeren en alle vluchten naar risicolanden voorlopig op te schorten. 

Maar volgens Brussels Airlines weigert maar een klein deel van het cabinepersoneel te werken op de vluchten naar West-Afrika.  Bovendien is er dagelijks overleg met Volksgezondheid en met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.  Zolang zij oordelen dat de situatie veilig en onder controle is blijven we vliegen, zegt de luchtvaartmaatschappij.  Dat schrijft Brusselnieuws.be.   

Ook luchthavenbeheerder Brussels Airport benadrukt dat het personeel geïnformeerd werd maar zal een nieuwe informatieronde opstarten.