Eerstelijnszone Druivenstreek maakt prioriteiten duidelijk aan burgemeesters

don 7 maa

De eerstelijnszone Druivenstreek vraagt meer aandacht voor welzijn en gezondheid bij het opmaken van het lokaal beleid na de verkiezingen. In een memorandum maken ze hun prioriteiten duidelijk aan de gemeentebesturen van Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Het memorandum schuift vier prioriteiten naar voor: eenoudergezinnen, alleenstaande ouderen, het tekort aan welzijnsvoorzieningen en zorgverleners en het samenwerken tussen diverse disciplines, over de gemeentegrenzen heen. “Om ideeën en middelen efficiënter in te zetten, is het belangrijk om samen met de lokale besturen aan de tekentafel te zitten. Op die manier kunnen we zoveel meer bereiken”, zegt stafmedewerker Nathalie Jacquet. “We hopen dat de nieuwe lokale besturen een aantal van onze aandachtspunten meenemen in hun beleidsplan.”

Voor het memorandum haalde de eerstelijnszone inspiratie uit onder meer de specifieke noden die inwoners aangaven en gesprekken met professionals uit de eerste lijn. “We reiken bewust geen kant-en-klare recepten aan. Daarvoor willen we samenzitten met de lokale besturen zodat we oplossingen op maat van de burger kunnen ontwikkelen”, besluit Jacquet.