Zenneterras Halle

Zenneterrassen maken kans op de Publieksprijs ‘Publieke Ruimte 2024’

vrij 19 apr

De Zenneterrassen in Halle zijn genomineerd voor de Publieksprijs Publieke Ruimte. Infopunt Publieke Ruimte beloont tijdens het Congres Publieke Ruimte jaarlijks de beste realisaties in de openbare ruimte.

Op woensdag 24 april vindt tijdens het Congres Publieke Ruimte de 17de uitreiking plaats van de Prijs Publieke Ruimte. Infopunt Publieke Ruimte, het Vlaamse kenniscentrum voor openbare ruimte, beloont zo de beste realisaties in de openbare ruimte. De vakjury nomineerde 3 projecten in de categorieën ‘stedelijke projecten’ en ‘landelijke projecten’. De 6 genomineerden maken ook kans op een Publieksprijs. Tot 24 april kan je stemmen voor je favoriete project via deze link: congres.publiekeruimte.info/programma/prijs/publieksprijs.

Zenneterrassen maken Zenne zichtbaar

De Zenne is historisch onlosmakelijk verbonden met de stad Halle. Het project van de Zenneterrassen maakt de waterloop weer zichtbaar. Zo maakt het deel uit van de dagelijkse leefomgeving. Als voorbijganger word je uitgenodigd om de waterloop van dichtbij te ervaren. Je vindt de unieke rustplekken en avontuurlijke stapstenen op 3 plekken in de stad: aan de Leide vlakbij campus Vondel van het Heilig-Hart & College, in het Albertpark en aan de Eizingen-Molensite in Buizingen. De Zenneterrassen werden aangelegd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Ze maken deel uit van het landschapspark dat langs de Zenne wordt gerealiseerd.

De Halse Zenneterrassen nemen het in de Publieksprijs Publieke Ruimte op tegen deze 5 genomineerden:

  • Cluster Steenakker in Gent
  • Groeningepark in Gent
  • Wandelboulevard Heldenplein in Londerzeel
  • Groene zeedijk in Middelkerke
  • Bankbeekstraat in Wevelgem