In afwachting van nieuw containerpark, opent gemeente pop-uprecyclagepark in Strombeek-Bever

din 2 apr

In afwachting van de opening van het nieuwe recyclagepark op de hoek van de Nijverheidslaan en de Kleinewinkellaan in Strombeek-Bever (Grimbergen), kunnen inwoners vanaf zaterdag 6 april voor hun gemengd tuinafval terecht in het pop-uprecyclagepark op diezelfde locatie.

Zoals bekend, heeft de Raad van State vorig jaar beslist dat Grimbergen voor de uitbating van zijn recyclagepark niet langer kan samenwerken met de intercommunale Incovo. Sinds januari wordt het recyclagepark aan de Humbeeksesteenweg uitgebaat door de intercommunale Intradura.

Ingewikkelder ligt de zaak voor inwoners uit deelgemeente Strombeek-Bever. Daar werd in 2021 het recyclagepark gesloten. Inwoners van die deelgemeente konden terecht op het recyclagepark van Koningslo (Vilvoorde), dat zowat een kilometer verderop is gelegen. Maar dat recyclagepark wordt uitgebaat door Incovo. Omdat de uitbating van recyclageparken in Grimbergen na het arrest van de Raad van State door één intercommunale -Intradura- moet gebeuren, dringt zich een oplossing op voor de inwoners van Strombeek. Zij konden wel nog tijdelijk terecht op het recyclagepark in Koningslo van Incovo.

“Maar aan deze overgangsperiode komt begin april een einde”, zegt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing). “We hebben intussen een locatie gevonden voor een nieuw recyclagepark voor Strombeek-Bever, met name aan de Nijverheidslaan, tegenover de oude gemeenteloods van de Piereman. De verwachting is dat dit park in juni kan worden opengesteld. In afwachting daarvan kunnen de inwoners van Strombeek-Bever op zaterdag op deze site terecht voor gemengd tuinafval (gras, snoeihout, enz…). De openingsuren blijven onveranderd: van 8.30 uur tot 11.45 uur en van 12.30 tot 15.15 uur.”

“Dit pop-uprecyclagepark gaat van start op zaterdag 6 april. Zoals gebruikelijk dient men vooraf te reserveren. Inwoners die vóór 29 maart nog een reservatie hadden geboekt in Koningslo, zullen begin april nog wel toegelaten worden. De tarieven blijven ongewijzigd. Betalen kan enkel via bancontact. Er wordt nog onderzocht of het aantal afvalstromen voor de pop-up van Strombeek-Bever in de loop van de komende weken kan worden uitgebreid”, besluit schepen Lauwers.

Voor de andere afvalstromen kunnen inwoners terecht op het recyclagepark aan de Humbeeksesteenweg in Grimbergen. Reserveren kan via https://intradura.mijnrecyclagepark.be of telefonisch via 02 334 17 40. Meer info over het pop-up recyclagepark in Strombeek-Bever kan je hier vinden.