Wandelen in het groen in Zaventem

Dertien nieuwe wandelingen doen jong en oud groen in Zaventem ontdekken

din 14 mei

Zaventem heeft een gloednieuw wandelnetwerk dat bestaat uit 13 wandelingen, op maat van kleine en grote stappers. Pronkstuk is de ‘Groene 30’, een lange wandeling die de mooiste plekjes van Zaventem en de deelgemeenten verbindt.

De voorbije jaren creëerde en herwaardeerde de gemeente Zaventem samen met tal van partners verschillende natuurplekjes. Zo ontstonden onder meer het Zeen en het Zavelbos in Sterrebeek, de Kersenberg en het Vliegbos in Nossegem, het Keyenbergbos en insectenparkje in Sint-Stevens-Woluwe. Goed voor 30 hectare extra of geherwaardeerd toegankelijk groen in Groot-Zaventem.

Alle wandelingen staan uitgestippeld op een gloednieuwe wandelkaart

Een nieuw wandelnetwerk met dertien routes maakt deze plekjes nu bereikbaar via holle wegen, open ruimten en trage wegen. Met acht kinderlussen biedt het nieuwe wandelnetwerk ook voor de allerkleinsten wandelavonturen tussen 220 meter en 2 kilometer. Vier lokale lussen tussen 4 en 10 kilometer laten wandelaars de vier deelgemeenten verkennen. Tot slot is er een langstapper van 34,7 kilometer voor wie alle mooiste natuurplekjes van Groot-Zaventem op één dag wil spotten. Vanwege zijn symbolische waarde krijgt die wandeling de naam de ‘Groene 30’. Bovendien verwijst die naam ook naar de postcode van Zaventem: 1930.

Alle wandelingen staan uitgestippeld in een nieuwe wandelkaart. Die kan je verkrijgen bij de gemeentediensten.

De wandelingen zijn bewegwijzerd