basiliekstraat_halle2.jpg

Grote hinder door werkzaamheden Basiliekstraat Halle

vrij 18 sep 2015

De weg- en rioolwerkzaamheden in de Basiliekstraat in Halle veroorzaken heel wat overlast voor de passanten, de winkeliers en hun klanten. Maar zowel het stadsbestuur als de verenigde Handelaars van Halle zeggen dat ze er alles aan doen om de ongemakken zoveel mogelijk te beperken.  

Het is geen sinecure om dezer dagen te wandelen of te winkelen in de Basiliekstraat in Halle. Dat komt door de werkzaamheden die in april zijn gestart en wellicht nog een jaar zullen duren. Dit is niet zomaar een verfraaiingsoperatie want er worden ook nieuwe rioleringen en een bufferbekken aangelegd om de wateroverlast in Halle te beperken.

"Bepaalde stukken worden volledig afgesloten  om veiligheidsredenen. Dus als je rustig wil  winkelen en een volledige doorgang wil hebben, dan raden wij u aan om na 16 uur te komen. Dan stoppen de werkzaamheden en is er sowieso een volledige doorgang”, zegt Johan Servé, schepen van Openbare Werken in Halle

De handelaars proberen er ondertussen alles aan te doen om het hun klanten zo comfortabel mogelijk te maken. "et eerste weekend van oktober hebben we onze Herfstopendeurdagen. Dan zullen er verschillende proeverijen zijn maar ook animatie. Voorts organiseren we elke eerste donderdag van de maand een avondshopping”, vertelt Valerie Goorden van de Verenigde Handelaars.  “Dit moet nu eenmaal gebeuren. Daarna wordt dit een topstraatje. Maar eerst moeten we door de zure appel bijten”, aldus Goorden.