Huiszoekingen in Zaventem en Brussel in onderzoek naar mogelijke terroristische aanslag

11 maanden geleden

De federale gerechtelijk politie van Brussel heeft drie verdachten opgepakt die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen in ons land. Dat meldt het federaal parket. De politie voerde in het terreurdossier huiszoekingen uit in Zaventem en het Brusselse. Het dossier zou banden hebben met een Antwerps terreurdossier, waarbij maandagavond vijf verdachten werden opgepakt.

Maandagavond worden in het Antwerpse vijf verdachten opgepakt die mogelijk een terroristische aanslag aan het plannen waren in België. Het doelwit was nog niet bepaald. “In een ander dossier werden drie huiszoekingen uitgevoerd te Zaventem, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek. Drie verdachten werden van hun vrijheid beroofd. Ook deze personen worden ervan verdacht voorbereidingen te hebben getroffen om een terroristische aanslag te willen plegen in België”, meldt het federaal parket.

Een onderzoeksrechter moet later deze week uitmaken of de acht verdachten aangehouden blijven. “Er zijn linken tussen beide dossiers maar het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen in hoever beide groepen met mekaar verweven waren”, alsnog het federaal parket.

Foto: Archieffoto