Ilkan zamelt samen met bakkerij geld in voor slachtoffers aardbeving

woe 15 feb 2023

Ilkan Demir, een jongeman met Turks-Koerdische roots uit Sint-Pieters-Leeuw is op eigen initiatief een geldinzamelactie gestart voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Ilkan woont boven een bakkerij en plaatste daar de dag na de ramp een doos waar klanten giften in kunnen deponeren. De bakkerij zelf schenkt de helft van de opbrengst van de verkoop van Turks Brood en gebak aan de hulpactie. Samen zamelden ze op een goede week tijd al tweeduizend euro in.

 

Liefhebbers van brood en zoetigheid uit het Midden-Oosten komen bij bakkerij Zeynep in Sint-Pieters-Leeuw aan hun trekken. Bovendien gaat de helft van wat je hier betaalt voor je brood en gebak naar de slachtoffers van de aardbevingen in Turkye en Syrië.

"Zowel de zaakvoerder van bakkerij Zeynep als ikzelf hebben kennissen in de getroffen regio. Dus de dag na de aardbeving besloten we om samen een actie op te zetten. Het geld gaat naar het consortium 12/12 die 7 organisaties vertegenwoordigt. Zij kunnen het geld zeer goed gebruiken", zegt Ilkan.

Dat de klanten de actie van harte steunen, merken de initiatiefnemers aan de opbrengst.

"Op een week tijd hebben we meer dan tweeduizend euro ingezameld. Daar waren we zeer verrast door. De mensen hier in Sint-Pieters-Leeuw zijn zeer filantropisch", klinkt het.

De actie loopt zeker nog tot aan het einde van de maand.

Straks een verslag in het nieuws op RINGtv.