Jetairfly wil boetes Brussels Gewest niet betalen

maa 11 aug 2014

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly, die vliegt vanop de luchthaven van Zaventem, moet voor drie miljoen euro boetes betalen aan het Brussels gewest, maar vertikt dat te doen. Jetairfly krijgt die boetes omdat het de Brusselse geluidsnormen overtreedt. Maar Jetairfly benadrukt dat een vliegtuig niet kan kiezen langs waar het opstijgt.

Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly legt uit : “Wat wij doen is in feite gewoon de richtlijnen volgen van de federale overheid. Belgocontrol bepaalt dus in welke richting wij moeten opstijgen. En dat doen we.  Intussen worden we echter beboet door een andere politieke overheid.  Het is een probleem van een meningsverschil tussen twee overheden”.

Jetairfly roept daarom de verschillende overheden op om dringend een oplossing uit te werken voor dit probleem.  Maar intussen heeft deze vliegmaatschappij al voor drie miljoen euro boetes openstaan bij de Brusselse overheid.  Maar Jetairfly is niet van plan om deze boetes te betalen omdat het naar eigen zeggen ook niet verantwoordelijk is voor deze absurde situatie Brussels minister van leefmilieu Celine Fremault wil geen commentaar geven.