footboxbeatbox.jpg

Affligemnaar FootboxG na wereldtitel beatbox: "Dit voelt zo onwezenlijk"

don 10 aug

Onze regio heeft er een nieuwe wereldkampioen bij. Beatboxer Tim Van Droogenbroeck, alias FootboxG, uit Affligem pakte in Berlijn de wereldtitel beatboxen. Enkel en alleen met zijn mond kan hij een heel muziekconcert geven. Nu behoort hij tot de grote jongens van de beatboxwereld en staat hij tussen zijn eigen idolen.

Het is voor Tim Van Droogenbroeck nog altijd even bekomen. Op het voorbije wereldkampioenschap beatboxen in Berlijn won hij de grootste prijs en dat als eerste Belg ooit. “Ik besef het nog niet ten volle”, reageert Tim. “Het is gewoon zo onwezenlijk en speciaal om dit te mogen meemaken.”

Beatboxers voeren helemaal op hun eentje een volledig muziekorkest op door met hun stem muziekinstrumenten en andere klanken te imiteren. Tim is geen beginner. Zo'n tien jaar geleden zag hij een filmpje van twee beatboxers en kreeg de smaak te pakken. Sindsdien heeft Tim alias FootboxG niets anders gedaan dan hoge toppen scheren. Gisteren stond hij zelfs nog op het podium met een van zijn grote helden Skiller. Nu wil hij de Belgische muziekwereld veroveren met zijn duopartner Supernova. “De laatste tijd ben ik aan het mikken op wat grotere binnenlandse en buitenlandse festivals en om wat grotere muzikale sets te brengen. Dat zou echt super zijn.”