massacantus_asse.jpg

Studentenclub Moeder Hopland viert 70-jarig bestaan met massacantus

zat 15 apr 2023

De markt van Asse wordt vanmiddag ingepalmd door studenten en sympathisanten van studentenclub Moeder Hopland. Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de club, houden ze er een massacantus. Van de beloofde 150 man opkomst is geen sprake, maar dat lieten de 60 tot 80 bezoekers die wél mee kwamen vieren niet aan hun hart komen. Zij zongen studentenliederen en dronken een glas. Vanavond blikt de club nostalgisch terug op haar geschiedenis met “De Met Duvelt”.

 

“Een studentenclub als deze in een niet-studentenstad is om te beginnen vrij uniek in ons land. De oorsprong van Moeder Hopland moeten we in 1952 zoeken, toen een groep bevriende mannelijke studenten besliste om in het weekend te gaan feesten om tegen het sluitingsuur te strijden”, lacht de praeses. De club komt elke eerste vrijdag van de maand samen. Verschillende activiteiten zoals een Duvelbar, een jogging, jeneverhonkbal en bierbowling behoren tot hun jaarlijkse programma. Moeder Hopland telt gemiddeld 18 à 20 leden per academiejaar. Ze hopen dat ledenaantal te doen opkrikken met deze massacantus.

Moeder Hopland ging er prat op 120 à 150 deelnemers te mogen verwelkomen. Dat bleek te ambitieus, maar de aanwezigen genoten van de lentezon én van elkaar.