politie13_3_0.jpg

Jongeren bekogelen politie met vuurpijlen in Wezembeek-Oppem

maa 2 jan 2023

Een groep jongeren hebben tijdens de overgang van oud naar nieuw patrouilles van de politiezone WOKRA bekogeld met vuurpijlen. De jongeren waren op dat moment vuurwerk aan het afsteken op de parking van een grootwarenhuis in Wezembeek-Oppem. Een aantal onder hen werd bestuurlijk aangehouden, zij mogen zich aan een boete verwachten.

 

Enkele uren voor Nieuwjaar riep de politiezone WOKRA op om geen vuurwerk af te steken, iets wat bovendien verboden werd in Kraainem en Wezembeek-Oppem. Een groep jongeren had die boodschap duidelijk niet begrepen en stak vuurwerk af op de parking van een grootwarenhuis. De pijlen vlogen alle richtingen uit, ook richting de omliggende woningen. Toen de politie ter plaatse kwam, vuurden de jongeren ook pijlen af richting de patrouilles. Daarop sloeg een groot deel van de groep, die bestond uit zo’n 20 tot 30 jongeren, op de vlucht.

De politie WOKRA kon enkele jongeren bestuurlijk aanhouden, zij kregen een proces-verbaal en werden daarna vrijgelaten. De politie zegt dat vele jongeren al gekend zijn voor andere feiten. De politie was overigens niet de enige die bekogel werd met vuurpijlen. Toen het Animal Rescue Service aan uitgebroken varken terug veilig thuis wou brengen, werden ook zij bekogeld met vuurwerk.