Cafévoetbalclub Sporting Oppem opnieuw slachtoffer van vandalen: “Dit is de zoveelste keer"

woe 5 jun

Voetbalclub Sporting Oppem is alweer slachtoffer van vandalisme geworden. Deze keer werden de ramen van de kantine ingesmeten -van binnenuit- en is er onder andere een laptop vernield. “Het gebeurt telkens als het seizoen is afgelopen”, zucht trainer Freddy Verstappen (68). “Wat hebben ze hier nu aan? Er is hier geen geld, het is de daders louter te doen om zaken af te breken. Echt triest.”

Sporting Oppem aan de Oppemstraat is een echte cafévoetbalclub. De vriendenclub bestaat al meer dan veertig jaar en telt een veertigtal spelers die twee keer per week trainen in twee ploegen. De ene ploeg speelt op zaterdag, de andere op zondag. Belangrijk: na de training en match is het tijd voor de derde time in de kantine. Al kijken ze nu met een wrang gevoel naar de accommodatie.

“We kregen helaas opnieuw het bezoek van vandalen”, zegt Freddy Verstappen, die al meer dan tien jaar trainer is en vlakbij het voetbalplein woont. “We sloten hier maandagnamiddag alles netjes af en dinsdagvoormiddag kwamen we tot de vaststelling dat vandalen hier lelijk huis hebben gehouden. Ze vernielden alles wat op hun pad kwam. Het begon met de omheiningsdraad aan het wegje, dat van de straat naar ons terrein dertig meter verderop loopt.”

“Dan braken ze met een hamer het slot van de deur van onze kantine af en vervolgens sloegen ze de boel kort en klein. De laptop van onze voorzitter werd kapot geslagen en van binnenuit sloegen ze alle ramen stuk. Dat kan ook alleen maar van binnenuit, want er staat aan de buitenzijde traliewerk voor het glas.”

“Daarna dronken ze een fles cava leeg en smeten ze ook lege flessen in het veld achter de kantine. Ze probeerden volle flessen frisdrank te stelen, door ze in grote zakken te steken, maar die lieten ze achter op het voetbalplein. Vermoedelijk werden ze opgeschrikt en vluchtten ze weg. We hebben ook een materiaalcontainer naast het veld staan, maar die hebben ze gelukkig niet kunnen openbreken.”

Volgens Freddy ging het puur om vandalisme. "Want geld is er niet, we nemen de kas elke avond mee." Hij verwittigde dinsdagmiddag de politiezone KLM, die een ploeg stuurde voor de vaststellingen. “De hamer die de daders hebben achtergelaten, is niet van ons”, vertelt de trainer. “Die lieten we onaangeroerd liggen en zal worden onderzocht op vingerafdrukken.”

“Ik hoop echt wel dat de politie de daders kan vinden, want we zijn het vandalisme hier echt wel spuugzat. Het is lang niet de eerste keer dat we vandalen op bezoek krijgen. Het gebeurt telkens als de voetbal stil ligt op het einde van het seizoen of tijdens schoolvakanties. We vragen ons echt af waarom ze dit doen,” aldus Freddy.