Politiewagen zone TARL

Gemeente Roosdaal richt zich tot de bevolking na inbrakenplaag

woe 10 apr

De gemeente Roosdaal wordt geplaagd door een reeks inbraken. De voorbije tien dagen werd op een twintigtal locaties ingebroken of een poging tot inbraak gedaan. Het gemeentebestuur neemt in samenspraak met politiezone TARL maatregelen en richt zich persoonlijk tot de bevolking.

In een persbericht richt het Roosdaalse gemeentebestuur zicht tot alle inwoners. “Beste inwoners, net zoals jullie zijn we begaan met de recente toename van inbraken in onze gemeente”, klinkt het. Roosdaal grijpt in, met maatregelen en tips voor de bevolking.

Zo zijn de interventie- en rechercheploegen actief in het getroffen gebied, ook ’s avonds en ’s nachts. Op strategische locaties zijn veiligheidscamera’s geïnstalleerd om beeldmateriaal van potentiële daders te verzamelen. De gemeente is ook in gesprek met de buurgemeenten en Fluvius om te onderzoeken of de straatverlichting ook ’s nachts kan blijven branden. Verder ondersteunt Roosdaal de oprichting van een BIN, een Buurt Informatie Netwerk. De politie verspreidt daarover informatie. Inwoners kunnen ook gratis advies krijgen van een diefstalpreventieadviseur.

Het gemeentebestuur vraagt alle inwoners alert te blijven en ramen en deuren goed af te sluiten. Elke verdachte handeling of persoon kan gemeld worden bij de hulpdiensten op het nummer 101.

Roosdaal verspreidt ook informatie over inbraakpreventie op de gemeentelijke website.