diefstal_affligem.jpg

Affligemse juwelier geeft 1.500 euro voor gouden tip naar dievegges

woe 14 okt 2015

Een juwelier uit Hekelgem geeft een beloning van 1.500 euro voor wie hem helpt om twee dievegges te identificeren. Zij stalen vorige week voor meer dan 12.000 euro aan juwelen. De man heeft snapshots van de camerabeelden ook op Facebook geplaatst.  

De feiten dateren van vorige week donderdag. Twee dames meldden zich rond 15u30 aan bij de sasdeur van goudsmid en juwelier Rik Van Stalle in deelgemeente Hekelgem. De vrouwen gaven zich uit voor 2 zussen die een armbandje en bijhorende ketting wilden kopen voor hun moeder. De man was alert maar toch slaagden ze er in om een rol met gouden kettinkjes te stelen. Waarde: zo’n 12.000 euro. De man had tijdens hun bezoek niets opgemerkt. Pas nadat ze een nieuwe afspraak gemaakt hadden en vertrokken waren, merkte hij op dat ze hem bestolen hadden.

Over de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Maar de man laat het hier niet bij en heeft snapshots van de camerabeelden op Facebook geplaatst. Hij looft ook een premie van 1.500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dievegges. Volgens de juwelier zijn de dames van Italiaanse of Marokkaanse origine. De ene spreekt een beetje Nederlands maar hoofdzakelijk Frans en Engels. De andere vrouw spreekt een vreemde taal die de goudsmid niet meteen kon bepalen. Ze droegen beiden een grote bril.