Daders home invasion in Steenokkerzeel

Beroep dader home invasion verworpen: celstraf van 12 jaar blijft behouden

vrij 12 apr

Het Hof van Cassatie heeft het beroep van Jonathan Bolyn verworpen. De man werd veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de brutale home-invasion op zijn meter in Steenokkerzeel.

De 56-jarige Carla Bolyn en haar echtgenoot werden in de nacht van 29 op 30 oktober 2021 in hun woning overvallen. Het echtpaar overleeft de brutale home invasion ternauwernood. De daders waren geen onbekenden. Het ging om Carla’s petekind, zijn toenmalige vriendin en een derde beklaagde.

In eerste aanleg werden kregen de daders celstraffen van 15 en 18 jaar opgelegd voor poging tot moord. Maar het Brusselse hof van beroep oordeelde in december dat het niet om een poging tot moord ging, maar om poging tot doodslag. Jonathan Bolyn en zijn toenmalige vriendin krijgen 12 jaar cel, hun kompaan die de messteken uitdeelde 15 jaar cel.

Ook tegen die uitspraak ging Bolyn in beroep bij het Hof van Cassatie, in de hoop strafvermindering te krijgen. Maar het hof verwerpt dat beroep, waardoor de celstraf van 12 jaar behouden blijft.