rush_sihk_tempel003_001.jpg

Bonte sluit een maand lang Sikh-tempel in Vilvoorde

din 21 okt 2014

De stad Vilvoorde gaat de sikh-tempel aan de Lange Molenstraat voor een maand sluiten.  Volgens burgemeester Bonte trekt het gebedshuis teveel Indiërs aan die illegaal in ons land verblijven.

Zo’n 2 weken geleden nog vond de politie 10 illegale Indiërs in een bouwvallige loods langs de Houtkaai. De Indiërs komen blijkbaar vaak terecht in Vilvoorde omdat hier een sikh-tempel is, waar ze hun godsdienst kunnen belijden. 

De loods werd in het verleden ook gebruikt door mensenhandelaars die eind vorig jaar veroordeeld werden.  Zij maakten ook gebruik van de sikh-tempel voor de voedselbedeling overdag.  Volgens burgemeester Bonte is het netwerk opnieuw actief. 

Bonte had onlangs overleg met de verantwoordelijken van de sikh-tempel om het probleem aan te pakken.  Maar omdat constructieve voorstellen zijn uitgebleven en omdat ook justitie het probleem niet onder controle krijgt, heeft Vilvoorde besloten om de tempel voor een maand te sluiten.  Het besluit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraad.