justitiepaleisgerecht.jpg

Celstraf met uitstel voor man die beelden van kindermisbruik verzamelde en verspreidde

zon 4 jun 2023

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een twintiger uit Kampenhout veroordeeld tot 18 maanden cel met probatie-uitstel voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel misbruik van kinderen. Zo werden er beelden van jongens en meisjes op zijn computer aangetroffen die gruwelijk werden misbruikt.

De feiten kwamen aan het licht nadat de Belgische autoriteiten meerdere meldingen ontvingen van het Amerikaanse Nationaal Centrum voor Vermiste en Misbruikte Kinderen. “De beklaagde verzamelde beelden van seksueel misbruik van kinderen”, klonk het bij het parket tijdens de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank. “De collectie was omvangrijk, ze nam zo’n 30 gigabyte in beslag. Het ging om beelden van jongens en meisjes die op alle mogelijke manieren misbruikt worden, tot bestialiteiten toe. Er zijn kinderen van 3 tot 6 jaar te zien, die worden verdoofd zodat ze kunnen worden verkracht.”

De man voerde ook verschillende seksueel getinte chatgesprekken met minderjarigen. “Hij heeft nooit hulp gezocht, ondanks het feit dat het hier - zeker gezien de jonge leeftijd van de beklaagde - om een zeer zware perversie gaat”, aldus nog het parket. De twintiger ontkende de feiten niet en toonde zich bereid tot het volgen van therapie. "Hij had niet de moed om aan zichzelf te werken, maar sinds zijn arrestatie en zijn vrijlating onder voorwaarden volgt hij therapie”, pleitte zijn advocaat.

De rechtbank hield daar rekening mee en veroordeelde de man donderdag tot 18 maanden cel met probatie-uitstel.