rechtbank3.jpg

Dertiger veroordeeld voor verkrachting stiefmoeder in Overijse

vrij 2 okt 2015

Een 37-jarige man uit Antwerpen is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel voor de verkrachting van de vriendin van zijn vader. De man gaf toe dat er seksuele betrekkingen waren, maar bleef volhouden dat er wederzijdse toestemming was. 

De feiten speelden zich af in december 2010 in Overijse. De feiten kwamen pas aan het licht toen het slachtoffer in april 2011 een klacht indiende bij de politie. Na een familiefeestje zette de man zijn stiefmoeder af in haar woning. Maar omdat het sneeuwde bleef hij overnachten in de logeerkamer. 's Nachts kroop hij haar bed in, waarna hij de vrouw verkracht heeft. Volgens de verdachte stemde zijn stiefmoeder in met de seksuele betrekkingen. Maar daar hechtte de rechter weinig geloof aan. Hij veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een geldboete van 2.500 euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Voorts werd hij veroordeeld in een andere, gelijkaardige zaak. Daarbij had hij een bezoekje gebracht aan een vriendin van hem. Hij vroeg haar om te mogen blijven slapen in de zetel. Maar ook bij dit bezoek ging hij niet veel later naar de slaapkamer van zijn vriendin waar hij haar betastte. (foto archief RINGtv)