Dieven slaan ruiten in van tiental wagens maar druipen af zonder buit

zat 24 feb

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag huis gehouden op de Hector Henneaulaan in Zaventem. Ze hebben er ingebroken in zeker een tiental wagens. Telkens werden de ruit ingeslagen. Daarbij werd echter nauwelijks of geen buit gemaakt.

De daders trokken een spoor van vernieling door de Hector Henneaulaan maar gingen daarbij dermate overhaast te werk dat ze nauwelijks buit konden maken. Aurélie en haar man zijn één van de slachtoffers. “De ramen van onze wagen zijn zowel vooraan als achteraan ingeslagen”, vertelt Aurélie. “Het enige dat gestolen is, is evenwel een zonnebril en een paar andere kleinigheden. Ze hebben niet eens de koffer doorgezocht. En gelukkig maar want mijn man was zijn laptop er vergeten uit te nemen. We hebben zelfs nog meer geluk gehad: de sleutel van onze tweede auto lag ook in die wagen. Ze hebben dat voertuig echter niet gestolen of zelfs maar open gemaakt.”

Woordvoerster Ellen Vanderpoel van de politiezone Zaventem bevestigt de inbraken. “Er zijn al zeven meldingen binnengekomen deze zaterdagmorgen vroeg”, reageert ze. “De voertuigen stonden allemaal op de Hennaulaan geparkeerd en overal was de ruit ingeslagen. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen. Er is ook melding van een inbraakpoging in een woning in de vlakbijgelegen Imbroekstraat. Er is een onderzoek gestart.”