Duitse hooligans die opgepakt werden in Dilbeek vrijgelaten

vrij 16 feb

De meer dan honderd Duitse hooligans die gisterennamiddag zijn opgepakt in de Kaudenaardewijk in Dilbeek, zijn na de wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Union opnieuw vrijgelaten. “De supporters hadden geen ticket voor de wedstrijd en er circuleerden berichten over een confrontatie met de harde kern van Anderlecht, maar zover is het dus niet gekomen”, zegt burgemeester van Dilbeek Willy Segers.

In de Kaudenaardewijk, op een boogscheut van het stadion van Anderlecht, werden gisteren in de loop van de dag al verschillende wagens met Duitse nummerplaten gesignaleerd. Na controle van de nummerplaten bleken dat die geseind stonden en werden ze gelinkt aan de harde kern van Eintracht Frankfurt. De politie greep meteen in. “De Duitse supporters verzamelden in de buurt van zwembad Dilkom en Regina Caeli in de Dilbeekse Kaudenaardewijk. De wijk was een drietal uur een bezette en hermetisch afgesloten wijk”, zegt burgemeester van Dilbeek Willy Segers. “Een 130 harde kernleden werden administratief aangehouden en na de wedstrijd terug vrijgelaten.”

Met busjes werden de supporters na de wedstrijd vanuit hun cel in Brussel naar de Rozenlaan gevoerd en vervolgens naar hun wagens gebracht. “De buurtbewoners waren wat bezorgd over het moment waarop ze hun wagen kwamen halen, maar met groot machtsvertoon werden de supporters naar hun wagen gebracht en vervolgens richting de autosnelweg geëscorteerd. Ook de helikopter van de federale politie gaf daarbij bijstand. Iets voor middernacht was de actie afgelopen en kon de rust weerkeren in de Kaudenaardewijk”, aldus Segers.

"De supporters hadden geen ticket voor de wedstrijd en er circuleerden berichten over een confrontatie met de harde kern van Anderlecht, maar zover is het dus niet gekomen.”

- Willy Segers, burgemeester Dilbeek