Gezin urenlang gegijzeld in Ternat

Gezin urenlang gegijzeld in Ternat, daders dwingen vrouw kluis leeg te maken

vrij 7 jun

Een gezin uit Ternat is afgelopen woensdag urenlang gegijzeld door drie overvallers bij een tigerkidnapping. De vrouw van het gezin, die voor een firma werkt die geldautomaten aanvult, werd gedwongen naar een bank in Molenbeek te rijden om er de kluis leeg te halen.

De overvallers wachtten de man thuis op nadat hij zijn zonen weggevoerd had naar school en het station. Toen hij uitstapte, werd hij overvallen en vastgebonden door een gewapende en gemaskerde man. "Binnen werd de vader en zijn twee kinderen afgezonderd van de moeder en opgesloten", zegt Ingrid Moriau van het parket Halle-Vilvoorde. "De moeder, werkzaam in de bancaire sector, werd verplicht om een geldsom af te halen en te bezorgen aan de daders in ruil voor de vrijlating van haar gezin."

Twee daders reden met de vrouw naar een bank in Molenbeek, een derde bleef in de woning. "De vrouw slaagde er bij de afhaling van de geldsom in om een collega op de hoogte te brengen. Die alarmeerde de politie. De politie van de zone Brussel West en de speciale eenheden namen de situatie in handen en konden twee verdachten arresteren kort na de overhandiging van de geldsom", zegt Moriau.

De buit zou zo'n 100.000 euro geweest zijn. De vader en twee kinderen werden bevrijd door de politie en bleven, net zoals de moeder, ongedeerd. "De twee mannelijke verdachten van 38 en 45 jaar oud, werden ondertussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst", aldus Moriau.