inbraken_wagens_1.png

Inbrakenplaag in voertuigen: dieven viseren zes auto’s op één nacht

woe 15 maa 2023

In Diegem is er momenteel sprake van een inbrakenplaag in voertuigen. In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in liefst zes verschillende voertuigen. De politiezone Kastze pakte dan weer een fietsendief op. 

De getroffen straten waren vooral de Calenbergstraat en de Kosterstraat, zo bevestigt woordvoerster Catherine Bodet van de lokale politie VIMA (Vilvoorde-Machelen). “Er werd onder meer een laptop gestolen. Bij twee voertuigen bleef het bij een poging. We onderzoeken de feiten. Het gaat telkens om verschillende types en merken. Drie wagens stonden op een oprit geparkeerd.”

“Dat er in zes voertuigen ingebroken wordt op één nacht, is best veel”, geeft Bodet aan. “Dit brengt immers het totaal van 7 naar 13 geregistreerde inbraken uit voertuigen sinds 1 januari. Bovendien vonden de inbraken tot nu voornamelijk plaats in de bedrijvenzones.”

De politiezone Kastze heeft dan weer een fietsendief gevat. De man was op stap met twee fietsen waarvan er één geseind bleek stond als gestolen. De man maakte naar eigen zeggen regelmatig eens een fietstochtje en nam dan ‘gevonden’ fietsen mee om ze bij anderen achter te laten voor herstelling. De dief gaf zelf te kennen dat hij thuis nog een 20-tal fietsen had staan. Hij werd opgepakt.