Dodelijk ongeval in Machelen

Milde staf voor vrachtwagenchauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte

vrij 29 maa

De man die in februari vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Machelen, krijgt een milde straf. De politierechtbank van Vilvoorde legt hem een rijverbod van drie maanden op en een geldboete van 400 euro. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Op 16 februari van vorig jaar komt een fietser aan het kruispunt van de Nijverheidsstraat met de Vilvoordelaan onder de wielen van een vrachtwagen terecht. De hulpdiensten komen ter plaatse maar hulp kan niet meer baten. Het slachtoffer is een jongeman van 21 uit Eritrea die in het asielcentrum van Diegem verblijft. Volgens de politierechtbank had het ongeval kunnen vermeden worden als de vrachtwagenchauffeur voorzichtiger was geweest en niet nagelaten had om voorrang te verlenen aan de fietser.

De vrachtwagenchauffeur die terechtstond wordt daarom schuldig bevonden aan het onopzettelijk veroorzaken van de dood van de 21-jarige fietser. De politierechter is mild in zijn straf, ook omdat de man nog altijd zwaar onder de indruk is van het ongeval. Naast een rijverbod en geldboete moet de man zich dan ook medisch en psychologisch laten onderzoeken.