politie_huiszoeking.jpg

Parkinsonpatiënt filmt moord op opvoedster in Zemst

woe 23 sep 2015

De dader van de moord vorige week op een opvoedster in Hofstade (Zemst) is gevat. Het gaat om een kennis van het slachtoffer die lijdt aan de ziekte van Parkinson. De moord heeft hij volledig gefilmd. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

Vorige week werd de 52-jarige Linda Doms dood aangetroffen in haar woning langs de Muizenstraat in Hofstade. Het was een overbuur die de vreselijke ontdekking deed. Hij had al een tijdje niks meer van de vrouw gehoord en ging samen met de eigenares van de huurwoning een kijkje nemen.  Daar vonden ze in de slaapkamer het slachtoffer naakt op de grond.

Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt intussen dat er verdachte werd aangehouden. "De man werd gearresteerd nadat hij dit weekend aan twee personen de feiten had verteld en ook gezegd had dat hij de feiten gefilmd had. Vorige week was er al een huiszoeking uitgevoerd bij de man en was er heel veel materiaal in beslag genomen. Daarbij werd inderdaad ook een geheugenkaart gevonden waarop de feiten gefilmd staan”, vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

In Het nieuwsblad stond dat de man zichzelf had aangegeven maar dat wordt door het parket ontkent. Voorts wou de woordvoerster niet bevestigen dat de verdachte aan de ziekte van Parkinson lijdt. Ook over het motief kan het parket voorlopig niets meedelen.