colomaplus.png

Verdachte steekpartij op school vrijgelaten onder voorwaarden

vrij 3 feb 2023

Het meisje van 15 uit Kampenhout dat gisteren betrokken raakte bij een steekpartij op haar school in Mechelen, is onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigt haar advocaat. Het meisje viel gisteren een medeleerlinge aan met een breekmes. Het slachtoffer liep een diepe snijwonde op ter hoogte van de hals en het oor. Beide meisjes zouden al een tijd lang ruzie hebben.

 

De steekpartij gebeurde tijdens de middagpauze op de speelplaats van de ColomaPlus-school in Mechelen tijdens een ruzie tussen twee 15-jaren. Eén van hen stak daarbij de andere in het gezicht. “Onze ploegen zijn ter plaatse gegaan en hebben het meisje gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar,” zegt Dirk Van de Sande van de Politiezone Mechelen-Willebroek.

Er zou al langer ruzie geweest zijn tussen de twee klasgenotes. Het kwam daarbij eerder al tot confrontaties. De verdachte uit Kampenhout zou zich geviseerd hebben gevoeld. Het meisje verscheen vanmorgen voor de jeugdrechter. Die liet haar vrij onder strikte voorwaarden.