steekpartij_eppegem.jpg

Werkstraf voor steekpartij bij familiale ruzie in Eppegem

5 maanden geleden

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een man uit Zaventem veroordeeld tot een werkstraf voor een steekpartij. De beklaagde verwondde bij schoonbroer bij een ruzie, maar volgens de rechtbank was er sprake van uitlokking.

Het slachtoffer had een relatie met de zus van de beklaagde, maar door zijn druggebruik verliep die bijzonder stroef. In oktober 2022 verliet de vrouw haar vriend, om samen met het haar kinderen bij haar ouders te gaan wonen. Haar partner pikte dat niet, waarop de man haar en haar familie bedreigde. Enkele dagen later kwam het in Eppegem tot een confrontatie met de vrouw en haar broer, die een mes bovenhaalde en het slachtoffer verwondde.

Het parket van Halle-Vilvoorde eiste drie maanden cel tegen de beklaagde, omdat er sprake was van uitlokking. De verdediging pleitte dan weer voor de vrijspraak, omdat het volgens de advocaat van de man ging om wettige verdediging. Die vrijspraak kwam er uiteindelijk niet, maar de rechtbank oordeelde dat een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 400 euro de gepaste sanctie was voor de verdachte.