Kledingcontainers van hulporganisaties niet meer welkom in Merchtem

din 6 okt 2015

In Merchtem zijn enkel nog kledingcontainers toegelaten van ‘Curitas’. Alle andere containers werden intussen verwijderd.

Curitas is een door OVAM erkend bedrijf dat gebruikt textiel inzamelt. Alleen dit bedrijf mag nog kledingcontainers plaatsen in Merchtem. “In onze gemeente hadden we haast een kledingcontainer in elke straat. Aan die wildgroei wilden we wat doen. De gemeente heeft daarom een openbare aanbesteding uitgeschreven met als doel nog één textielinzamelaar over te houden. Curitas bood uiteindelijk de beste voorwaarden”, zegt burgemeester Eddie De Block. In totaal mag het bedrijf, dat zijn hoofdzetel in Zaventem heeft, 16 exemplaren plaatsen verspreid over de verschillende deelgemeenten.

Door in zee te gaan met Curitas zijn dus ook de kledingcontainers van hulporganisaties voortaan verboden. En Curitas klinkt misschien wel een beetje als Caritas maar deze NV heeft voor alle duidelijkheid niets met liefdadigheid te maken. Eerder moesten de hulporganisaties ook al in Asse hun containers verwijderen.