taxis_actie2.jpg

Luchthaven afsluiten is onverantwoord, zegt VOKA

woe 16 sep 2015

Werkgeversorganisatie VOKA is niet te spreken over het afsluiten vanmorgen van de toegangsweg naar de luchthaven door de misnoegde taxichauffeurs. VOKA pleit voor een nultolerantie voor onverantwoorde blokkades. Voorts wil VOKA dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van een tweede toegangsweg tot de luchthaven.

Door een wilde actie van misnoegde taxichauffeurs werd de luchthaven van Zaventem, voor een tweede keer geblokkeerd in enkele weken tijd. (Bekijk ook de reportage: Zware verkeershinder Brussel door actie taxichauffeurs') Op 8 augustus was de luchthaven ook een tijd onbereikbaar door een gaslek in de buurt van de A201, dat is de verbindingsweg tussen de luchthaven van Zaventem en de Ring rond Brussel.

Werkgeversorganisatie VOKA vindt de blokkade van vanmorgen ongehoord. “Of het nu door een ongeval of bewuste sabotage is, een tweede toegangsweg naar de luchthaven is noodzakelijk. Zo niet, moet de overheid de nultolerantie instellen voor blokkades die zo onverantwoord zijn”, zegt Paul Hegge, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde.