voedselwinst-600.jpg

Beloning voor inwoners uit Noordrand die minder voedsel verspillen

vrij 16 okt 2015

De afvalintercommunales Incovo en Interza gaan de inwoners in de gemeenten waar ze actief zijn, motiveren om minder voedsel te verspillen. Wie extra inspanningen levert, maakt kans op kookboeken en workshops.

De Vlaming kiepert gemiddeld 18 tot 26 kg voedsel per jaar in de vuilnisbak. Vaak gaat het dan om voedsel dat teveel werd aangekocht of voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum voorbij is maar dat eigenlijk nog perfect eetbaar is. Alleen al in de regio Zaventem en Vilvoorde wordt er zo naar schatting zo’n 4.000 ton voedsel verkwanseld. Dat kost niet alleen handen vol geld maar heeft ook een impact of het milieu.  En daar willen de afvalintercommunales Interza en Incovo wat aan doen.

Daarom worden de inwoners uit de Noordrand opgeroepen om deel te nemen aan de actie ’30 dagen voedselwinst’. Op die manier willen de intercommunales de inwoners hun koop- en kookgedrag bijsturen. Wie deelneemt en extra inspanningen levert maakt kans op kookboeken en gratis workshops. Meer info vind je op www.incovo.be of www.30dagen.be .