halle_kanaal.jpg

Geen Zennepark in Halle voor 2020

woe 15 okt 2014

In het stadhuis van Halle kregen de inwoners gisteravond uitleg bij de plannen van het stadsbestuur om het kanaal te moderniseren en de Zenne eventueel opnieuw zichtbaar te maken.  Volgens burgemeester Pieters zal het Zennepark er in ieder geval niet voor 2020 komen.  

De stad Halle en Waterwegen en Zeekanaal NV starten volgend jaar met de modernisering van het kanaal Brussel-Charleroi.  Daarbij worden 5 nieuwe bruggen gebouwd.  En alle kaaien in het centrum krijgen een facelift.  Alle aandacht gaat daarbij naar de waterbeleving. 

Het kanaal wordt ook uitgediept.    In het raam hiervan moet de zogenaamde Zenneduiker, dat is de plaats waar de Zenne onder het kanaal duikt, verplaatst en vernieuwd worden.  De stad wil van de gelegenheid gebruik maken om de Zenne opnieuw in beeld te brengen en heeft hiervoor een studiebureau aangesteld dat drie scenario’s heeft uitgewerkt.   

"Onze voorkeur gaat uit naar het scenario waarbij een nieuw groen Zennepark wordt aangelegd  tussen de sporthal en het kanaal.  In het park zou de Zenne opnieuw zichtbaar zijn op precies dezelfde locatie waar vroeger de Zenne stroomde.  Dus vanaf de slingerweg tot voorbij het sas", vertelt burgemeester Dirk Pieters.  De kans bestaat dus dat de atletiek- & skatepiste zullen moeten wijken voor het nieuwe Zennepark.  Burgemeester Pieters benadrukt wel dat de plannen nog definitief zijn.  Er moet immers nog wat studie - en denkwerk verricht worden.  Het park zou er ook niet voor 2020 komen.  

De reacties op de plannen zijn gemengd.  Dat stelde ook Helen Bogaerts vast tijdens een rondvraag op de markt.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"21488","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"334","width":"628"}}]]