Van Erembald tot Kravaalbos

maa 12 okt 2015

De natuur kent geen grenzen. Dat bewijst het Landschapsproject Erembald tot Kravaalbos. Onder meer de stad Aalst, de gemeenten Affligem, Asse en Opwijk en de twee provincies willen de komende jaren de typische landschapskenmerken van de omgeving versterken.

 

 

Een van de deelprojecten wordt gerealiseerd in deelgemeente Mazenzele. “Mazenzele was vroeger bekend als het witte dorp omwille van de kersenbomen die in bloei kwamen in de lente. Die waren echt typisch voor Mazenzele en dat is iets dat we willen herstellen”, zegt schepen van Milieu in Opwijk Inez De Coninck. De gemeente Affligem wil dan weer de omgeving van de abdij verfraaien. “Voor de gemeente Affligem is het vooral van belang om onze abdij, die toch de naam geeft aan onze fusiegemeente, maar ook aan zoveel meer. Het bier, de kaas, dus de abdij willen we nog iets meer als een toeristische trekpleister op de kaart kunnen zetten”, zegt schepen Bert De Roeck.

Tussen Aalst en het Kravaalbos - gelegen op het grondgebied van Meldert, Opwijk en Asse - werkt de Vlaamse overheid aan een groot bosgebied. Zo maakt ze het Kravaalbos aantrekkelijker voor het publiek. Daarnaast wordt hier hard gewerkt aan de waterkwaliteit van de beken.”De boodschap is dat deze waterlopen opnieuw proper en dat hier terug vissen kunnen zwemmen. Dat toont dat hier veel inspanningen gebeurd zijn door iedereen die hier een prachtig natuurdomein maken. Dat gaat van landbouwers, tot de Vlaamse Milieumaatschappij, boswachters en heel wat vrijwilligers”, zegt Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege.