Asse voert zeven trajectcontroles in

maa 4 maa

In Asse starten vandaag trajectcontroles in de zone 30 in het centrum en de deelgemeenten. Er wordt ook op tonnage +3,5 gecontroleerd. Het gemeentebestuur wil zo inzetten op een “vlotter, veiliger en vriendelijker” Asse. Volgens het bestuur blijkt uit bevragingen over mobiliteit en verkeersveiligheid dat de trajectcontroles gedragen worden door de inwoners.

Op heel wat locaties geldt in de Assese dorpskernen een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur en een verbod op doorgaand verkeer dat zwaarder is den 3,5 ton. Om die regels te handhaven, voert het gemeentebestuur nu trajectcontroles in. Die meten de gemiddelde snelheid over een langere afstand.

Vanaf vandaag gaan die trajectcontroles hier in werking: - Traject 1: Kobbegem, Ganzenbos, Langestraat · Traject 2: Asse-centrum, Muurveld - Boekfos – Bloklaan · Traject 3: Bekkerzeel, Schutstraat – Boterberg · Traject 4: Asbeek, Asbeekstraat - Kespier – Varent · Traject 5: Mollem, Kasteelstraat · Traject 6: Relegem, Dorpsstraat – Poverstraat · Traject 7: Zellik-centrum, Brusselsesteenweg

Alle informatie over de trajectcontroles in Asse vind je op de website van de gemeente.