Groen licht voor herinrichting verkeerswisselaar Zaventem

Groen licht voor herinrichting verkeerswisselaar Zaventem

vrij 7 jun

Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor de herinrichting van het verkeerscomplex van de Ring rond Brussel en de A201-Luchthavenlaan in Zaventem. “Het gaat om een volledig nieuw complex waarbij de verkeerssituatie wordt geoptimaliseerd en bijkomende ruimte komt voor het openleggen van de Woluwebeek en veilige fietsverbindingen”, klinkt het.

Het nieuwe verkeerscomplex maakt deel uit van de Werken aan de Ring. De verkeerswisselaar wordt volledig afgebroken, net als de omliggende wegen, en vervangen door een ‘Single Point Interchange’. Daarbij wordt al het verkeer op de op- en afrit in het midden afgewikkeld door een lichtengeregeld kruispunt. Dat is een primeur voor België.

“Er wordt ook ruimte voorzien voor het openleggen van de Woluwebeek, de aanleg van groen en wadi’s, aanleg van fietspaden en lokale wegen, alsook ruimte voor de luchthaventram”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Met de aanleg van de fietssnelwegen FR20 en F201 worden enkele missing-links in het fietssnelwegennet aangepakt. Langs de Woluwe wordt een valleipark aangelegd waar wandel- en fietspaden die verplaatsingen van wijk naar wijk, van woonkern tot bedrijventerrein faciliteren.”