Detectielussen in Sterrebeek

Nieuwe verkeerslichten leiden tot lange files in Sterrebeek, oplossing moet komen van detectielussen

vrij 19 apr

De Werkvennootschap gaat detectielussen plaatsen voor de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Tramlaan in Sterrebeek. Die werden voorzien voor de nieuwe fietssnelweg F203 maar de (te) korte cyclus zorgde de afgelopen dagen voor heel wat tandengeknars bij lang aanschuivende automobilisten.

De Werkvennootschap plaatste onlangs op het kruispunt nieuwe verkeerslichten om het fietsverkeer op de nieuwe fietssnelweg F203 te regelen. “Om het autoverkeer veilig te laten doorrijden en daarbij de doorstroming van het verkeer niet te verhinderen”, klinkt het.

Dat loopt allesbehalve van een leien dakje. Sociale media puilen uit met reacties van automobilisten die het op de heupen krijgen van de lange aanschuiftijden aan de verkeerslichten. Ook vanuit de omliggende straten moet er in de spits vaak al aangeschoven worden.

“De verkeerslichten zijn momenteel nog niet op elkaar afgesteld”, laat De Werkvennootschap weten. “Hiervoor worden de komende dagen detectielussen in het wegdek van de Voskapelstraat en de Waalsestraat geslepen. In de Mechelsesteenweg zijn ze al geplaatst.”

“Die lussen verbinden we vervolgens met de verkeerslichten waardoor ze kunnen anticiperen op de verkeersdrukte die zich dan aandient. Volgens de huidige planning moet alles tegen maandagochtend, voor de spits, in orde zijn. Donderdag en vrijdag is er nog wel extra verkeershinder in de Waalsestraat om de aannemer toe te laten die essentiële detectielussen aan te brengen.”