Omleiding in Mazenzele door zinkgat

don 15 feb

In Mazenzele bij Opwijk is de Verlorenkostbaan ter hoogte van het huisnummer 57 afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Er is een zinkgat ontstaan door een verzakte riolering. Voetgangers en fietsers kunnen er wel passeren.

Gemotoriseerd verkeer moet tot nader order omrijden langs de Steeneg. “Doordat de ondergrond is weggespoeld en er regenachtig weer is, loopt de put telkens weer vol water, wat de herstelling bemoeilijkt,” licht schepen van Openbare Werken William Engels (Open VLD) toe. “De rioleringsbuis ligt meer dan twee meter diep en de bovengrond is onstabiel.”

"Zeker nog de rest van de week" Een aannemer verstevigde de wanden van de werfput met platen. “Maar omdat het water er nog steeds onder de riolering door spoelt, kunnen de herstellingswerkzaamheden nog niet van start gaan,” zegt Engels. “Het is wachten op droog weer. De weg zal nog zeker de rest van de week afgesloten blijven.”

Tegelijkertijd worden er herstellingswerken uitgevoerd aan de Droeshoutstraat. “Daar geraakte de weg eind vorig jaar onderspoeld tijdens werken van Fluxys,” aldus de schepen. “Het wegdek was er voorlopig hersteld en de definitieve werkenmoet eind deze week klaar zijn.”