Politie Zennevallei haalt bestuurders van te snelle e-steps uit het verkeer

woe 21 feb

De politiezone Zennevallei haalde de voorbije dagen twee e-steps uit het verkeer. De elektrische tweewielers haalden veel hogere snelheden dan wettelijk toegelaten. De politie waarschuwt dat steps die te snel rijden in beslag genomen worden om ze conform de regelgeving te laten afstellen of vernietigd worden.

Een eerste tussenkomst gebeurde in de omgeving van de Humaniteitslaan in Ruisbroek. Daar trok een veel te snelle step de aandacht van een patrouille. Om de bestuurder te doen stoppen, moesten de agenten de blauwe zwaailichten en sirene inzetten. De step bleek een snelheid van 86 kilometer per uur te halen.

Een tweede feit werd vastgesteld op de Auguste Demaeghtlaan in Halle. Ook daar reed een bestuurder zichtbaar sneller dan toegelaten. Bij nazicht bleek de elektrische step 59 kilometer per uur gereden te hebben.

Steps die betrapt worden op te snel rijden, ondergaan een oplegging. Dat is een soort van inbeslagname. Overtreders krijgen de kans om op eigen kosten hun voertuig in regel te laten stellen door een erkende garagist. Na een nieuwe test kan de step dan worden vrijgegeven. Overtreders kunnen ook meteen afstand doen van hun step, waarna de voertuigen vernietigd worden.