Ongeval Haachtsesteenweg

Spookrijder veroorzaakt zwaar ongeval met zes voertuigen: Haachtsesteenweg volledig afgesloten

maa 15 apr

Op de Haachtsesteenweg in Melsbroek is maandagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Het kwam tot een botsing waarbij zes voertuigen betrokken waren. Als bij wonder geraakte niemand gewond. De 25-jarige bestuurder uit Steenokkerzeel legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De rijweg blijft nog een hele poos volledig afgesloten.

Het ongeval gebeurde rond 6.20 uur in de rijrichting Brussel. Een voertuig reed er in de verkeerde richting met zware gevolgen. Het kwam tot een botsing met in het totaal maar liefst vijf voertuigen. Daarbij waren auto’s en verschillende bestelwagens betrokken. Een van de bestelwagens is gekanteld en verspert de weg. “Niemand raakte gekwetst, maar de rijweg is nog altijd versperd en dat zal zo ook nog even blijven voor de vaststellingen en de takelingswerken”, zegt politiewoordvoerder Jens Van den Troost van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). “Er wordt een omleiding voorzien via Melsbroek-centrum. De hinder valt gelukkig al bij al nog mee.”

Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) laat weten dat de Haachtsesteenweg volledig dicht is vanaf de fly-over aan de Luchthavenlaan tot de verkeerslichten in Steenokkerzeel. “De ravage is groot. Overal liggen brokstukken en staan er autowrakken. Eén auto is al zeker perte totale. Het is een wonder dat er niemand gewond geraakt is. Er is nog heel wat onduidelijkheid over het ongeval.”

Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige aan. “Een 25-jarige man heeft zes voertuigen aangereden op de Haachtsesteenweg”, bevestigt parket woordvoerder Sabine Lievens. "Hij is zwalpend van de ene rijbaan met twee rijstroken op de andere rijbaan met twee rijstroken terecht gekomen, met een grote ravage tot gevolg. De man had gedronken en er zijn aanwijzingen van een te hoge snelheid."

Ongeval haachtsesteenweg