Trajectcontroles in Pepingen treden in werking: “Omzeilen lukt niet”

vrij 23 feb

Vanaf vandaag worden de trajectcontroles in Pepingen actief. Het gaat om vier zones langs de Hondzochtstraat, Nieuwe Baan, Trapstraat en Bellingsesteenweg. “De controles ontwijken door zijwegen te nemen is geen optie, want de trajecten zijn zo gemaakt dat bestuurders ook dan altijd in een trajectcontrole terechtkomen”, zegt schepen van Mobiliteit Saskia Beeckmans.

De start van de trajectcontroles was voorzien voor dit najaar, maar is dus enkele maanden uitgesteld. “Het controleorgaan van de politie vroeg nog bijkomende garanties naar gegevensbescherming en politionele vaststelling. Dat vroeg wat tijd”, zegt burgemeester Eddy Timmermans. “Op dit drukke traject van en naar de school, de bib, zaal De Kring en OC Ter Loo komen weggebruikers van alle leeftijden en is er helaas geen gelegenheid voor een vrijliggend fietspad. Daarom de keuze om hier met een trajectcontrole structureel de snelheden te verlagen en de veiligheid te verhogen”, vult schepen Saskia Beeckmans aan.

Op de wegen waar de trajectcontroles komen, is er ook veel sluipverkeer. “Bestuurders die te snel rijden zullen vanaf vandaag een boete krijgen via Haviland. Wie meer dan 20 kilometer per uur te snel rijdt, wordt gedagvaard voor de politierechtbank”, besluit Beeckmans.