Werken in de Leonardtunnel
© Ghislain Bruyere

Wegen in Kraainem slibben dicht door werken Leonardtunnel

vrij 22 maa

De werken in de Leonardtunnel veroorzaken heel wat verkeershinder in de omliggende gemeenten, waaronder Kraainem. Daardoor staan heel wat inwoners er in de file.

Deze week is een nieuwe fase begonnen van de renovatie van de Leonardtunnel. Die zullen volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zo’n zes maanden voor heel wat verkeershinder veroorzaken. Omdat het er deze week vaak lang aanschuiven is, zoeken chauffeurs alternatieve wegen. “Daardoor slibben belangrijke invalswegen dicht”, zegt Johan Forton, schepen van Mobiliteit in Kraainem. “Ik heb van inwoners gehoord dat ze soms tot een uur in de file staan. "Wat ik vooral betreur is dat we nooit op de hoogte gesteld zijn door het Agentschap Werken en Verkeer over de manier dat ze te werk zouden gaan. Daarmee bedoel ik overdag, ‘ nachts of in het weekend."

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer reageren ze verrast. "De gemeente Kraainem was wel degelijk aanwezig op de vergadering waar we de werken toegelicht hebben", zegt Anton De Coster. "Ze moeten dus op de hoogte zijn. Daarnaast worden dergelijke werken ook over de gewestgrenzen heen gecommuniceerd."